Elektrisk Spil

– Vores elektrisk spil

 

I XC-sjælland har vi udviklet et elektrisk som i sin oprindelse blev udviklet for, at gøre skolingen nemmere og sikre. Gennem tiden har det udviklet sig til at blive den primære optræksmetode på vores plads i Tølløse, da alle piloter kan mærke fordelene ved at smooth elektrisk optræk.

 

– – Tager højde for vind og vejr

Egenskaberne ved elektrisk motorer er yderst fordelagtige i forbindelse med optræk af hangglidere og paraglidere, idet motorens moment kan styres meget nøjagtigt og dynamisk, som giver piloten en rolig oplevelse på vej op.

 

På den måde kan piloten fuld ud koncenterer sig om sin flyvning og nyde oplevelsen.
Skulle luften blive urolig eller vindstyrken ændre sig vil spillet automatisk tilpasse sig, da spillet kun fokusere på at holde en konstant trækkraft i linen, uanset vindstyrke. Er der meget modvind på banen, kræver det kun en lille hastighed på spillet at åbne kraften. Er der ingen vind kræver det højere hastighed at opnå samme kraft. Det er heldigvis kun noget motorstyringen behøver at konsentrerer sig om. Som spilfører skal man blot indtaste den ønskede trækstryke, så klarer spillet resten.

– – Grøn energi
Lige som EL-biler, kører spillet på strøm fra stikkontakten, dermed har vi også været med til at forbedre vores klimaaftryk. Og I himlen er det rene naturlige kræfter vi flyver på.

 

Her er en guide til hvordan man bygger sit eget spil, tilfordel for andre klubber verden over, derfor er den skrevet på engelsk:

Guide to build your own electric winch for hang- and paragliders:

https://xc-sjaelland.dk/guide-to-build-your-own-e-winch/